Wij doen dit jaar ook weer mee met Raboclubsupport!
 
rabo
 
Ben je lid van de Rabobank, dan kun je van 4 t/m 25 oktober 2021 stemmen op kinderboerderij Kokiezier.
Met de opbrengst van deze actie gaan we het "oude" varkenshok omtoveren tot een prachtige gereedschapsruimte. Zodat ons gereedschap stofvrij opgeslagen kan worden.
Bekijk hoe je op ons kunt stemmen op www.rabobank.nl/clubsupport
Alvast bedankt voor jullie steun.
 
Geen lid van de Rabobank, maar wil je ons toch helpen? Dan mag natuurlijk ook altijd. Tijdens openingstijden hangt ons donatiebord buiten, overmaken mag uiteraard ook. 😊

 

Wij zijn helaas nog gesloten voor bezoekers. Wel is het mogelijk om dingen af te halen, zoals verse eieren, koffie to go en andere lekkernijen die jullie van ons gewend zijn.


Om de bezoekers toch nog een beetje mee te nemen op de kinderboerderij hebben wij een virtuele rondleiding gemaakt. Zodat iedereen toch nog een glimp van de diertjes mee kan krijgen. Wij en de dieren hopen jullie snel weer te mogen ontvangen!

132663945 3401610769967199 2223640085786217156 n

Bekijk hier de video: Kinderboerderij Kokiezier rondleiding

KERSTSTUKJES MAKEN
23 DECEMBER 13 - 15 UUR

78749606 2463604113767874 5140088388791042048 o

Wil jij ook tijdens de kerst een mooi kerststukje op tafel hebben staan? Deze mag je zelf komen maken bij ons op maandag 23 december tussen 13:00 en 15:00 uur. 
Wij zorgen voor een bakje, oase, groen en een kaars. Wil je meer kerstversierselen erin, dan mag je deze natuurlijk zelf meenemen. 

Opgeven is wenselijk in verband met de hoeveelheid matriaal. Opgeven kan via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., via een privebericht op onze facebookpagina, of bij de kiosk. 

De kosten hiervoor zijn €3,50 per kind, dit is inclusief matriaal en een beker ranja.
Wees er snel bij, want het maximum aantal kinderen is 8. Hallo allemaal,

Bij onze kinderboerderij Kokiezier doen wij alles op vrijwillige basis en moeten wij het echt hebben van de giften en donaties. 

Maar helaas hebben wij dit jaar flink wat onvoorziene dierenarts kosten gehad. Drie van de geiten hebben helaas een keizersnede moeten ondergaan. Met ons kleine budget is dit een flinke aanslag op het totale budget. Het kost namelijk per geit ongeveer €270,- dus dit loopt flink op. Vandaar dat wij een doneeractie zijn gestart.

Via deze site vragen wij daarom om donaties om deze kosten te kunnen betalen en eventuele andere extra onvoorziene dierenartskosten. Met dieren weet je tenslotte nooit wanneer het nodig is, dus een extra spaarpotje zou fijn zijn!

Onder het motto alle beetjes helpen!
Bedankt namens de dieren én vrijwilligers.

Heerlijk.
Extra warmte, droge kleding bij regenachtig weer, zelfs regenpakken en werkjassen.
We lopen er warm en droog bij dankzij Wessam Kleding.

Bedankt voor de donatie in de vorm van kleding.

76971316 2423438414451111 5819728154058555392 o

 

In wei 2 lopen nu drie geiten met de bok. In het pad tussen wei 3 en 4 lopen twee Ouessants schapen met de ram. Twee grote ooien zijn aan het logeren bij de ram. Zij lopen tijdelijk in een wei buiten Kokiezier.

De draagtijd van schapen en geiten is ongeveer 145 dagen, dat zijn 5 maanden min 5 dagen. Dit betekent dat begin april de eerste jonkies geboren kunnen worden. Dit gebeurt alleen als de dekking direct zal lukken. Anders proberen we het later opnieuw. 

De weides met de mannen erin zijn afgesloten voor bezoekers. Bokken en rammen kunnen namelijk tijdens de bronstijd ongewenst gedrag vertonen. Daarom is het verboden om in de weides te komen. De weide met de andere geiten is gewoon open en mag je bij in.

74583230 2394153457379607 7123260770028093440 n 74485931 2394153094046310 7029889946244612096 n

Hoi, ik ben Stoffer.

De kinderboerderij(ex)kater.

De laatste tijd komen er bij de vrijwilligers veel vragen over mij, mensen vinden mij zielig.

Maar dat ben ik absoluut niet. Ik voel me heerlijk. Ik mis mijn maatje Blik, die overleden is, daardoor kom ik nu vaker naar de bezoekers toe voor wat aandacht. Dit deed ik eerder nooit, vond ik niet zo gezellig.

Ik ben bijna 15 jaar oud, ben een keer aangereden, daardoor loop ik wat moeilijk, ik krijg te eten voor een weeshuis en toch ben ik mager, ik word elk kwartaal netjes ontwormd (al wil ik dat liever niet, maar als ze met een stukje worst komen, ga ik overstag).

Ik word ouder, ouderdom komt ook bij katten met gebreken, ik weet soms niet meer goed wat ik doe. Sorry als ik midden op het plein poep.... Mijn "werknemers" ruimen dat wel op, attendeer ze er wel even op, wordt niet altijd meteen ontdekt.

Ik mag mijn oude dag gelukkig gewoon bij de kinderboerderij slijten. Ik heb een relaxstoel, een mandje, vele verstopplekjes en genoeg te eten.

Kopje van Stoffer

stoffer

nieuws

 

Samenwerking kinderboerderij Kokiezier en Estinea van start!

Doetinchem – De inkt is droog, de handtekeningen zijn gezet. Vanaf dinsdag 31 januari werkt een groep mensen met een beperking met ondersteuning van Estinea iedere dinsdag bij Kokiezier. De kinderboerderij aan de rand van woonwijk De Huet is er maar wat blij mee. En ook voor de mensen die Estinea ondersteunt, zijn dit soort begeleid werkplekken ontzettend waardevol; ze bieden de mogelijkheid om op een hele zinvolle manier volop mee te doen in de lokale samenleving Doetinchem. En daarmee is de samenwerking echt van waarde voor iedereen.

De prachtige kinderboerderij in het natuur- en recreatielandschap de Wehlse Broeklanden wordt geheel door in totaal 18 vrijwilligers gerund. Veel inwoners uit Doetinchem en directe omgeving weten hun weg te vinden naar de boerderij met diverse dieren, vijvers, een kiosk met diverse versnaperingen en het uitgebreide aanbod aan skelters, loopauto’s en driewielers.

Echt zinvol

Bestuurslid Margré Baars van Kokiezier vertelt enthousiast: ‘Afgelopen voorjaar waren er de eerste  ideeën voor mogelijke samenwerking. Deze kregen al snel echt concreet vorm en inhoud. Samen hebben we gezocht naar een invulling die voor zowel ons als kinderboerderij als ook voor de mensen die Estinea ondersteunt écht zinvol is. De groep komt vanaf vandaag iedere d

WhatsApp Image 2017 01 31 at 15.05.11

insdag helpen.’ Ze vervolgt: ‘Het zal vast ook eerst even wennen zijn, normaal gesproken is er namelijk maar één vrijwilliger op de dinsdag. De meerwaarde is echter groot en we zijn er dan ook allemaal erg blij mee. Er komt meer tijd voor de dieren, meer tijd voor achterstallig werk, de boerderij zelf kan beter bijgehouden worden en er meer ruimte om de kinderen met de dieren te laten knuffelen. Op termijn is de groep misschien wel meer dagen op de kinderboerderij te vinden.’

Volop meedoen

Participatiecoach van Estinea, Charles Giesen voegt toe: ‘Kokiezier is een geweldig mooi project. De groep kan met de vrijwilligers volop meedoen in de dagelijkse werkzaamheden: het voeren, verzorgen en knuffelen van de dieren en het schoonmaken van de hokken en dierenverblijven. Maar denk ook aan groenonderhoud, tuinwerkzaamheden, werken in de kiosk, licht schoonmaakwerk, technische klusjes en het assisteren bij kinderfeestjes.’

Midden in de samenleving

Regiomanager Rianne Dunnewold van Estinea: ‘Estinea zoekt continu naar kleinschalige (werk-)activiteiten midden in de samenleving. We sluiten dan bij voorkeur zoveel mogelijk aan bij bestaande voorzieningen en bestaande activiteiten in de samenleving en streven naar nuttig werk met een maatschappelijke meerwaarde. Leren en ontwikkelen is daarbij van groot belang. En we kijken goed of de werkomgeving aansluit op dat wat men zelf wil en kan, en of men er gelukkig en trots van wordt. Vanuit onze ervaringen bij andere projecten verwachten we dat deze nieuwe samenwerking een hele mooie invulling geeft aan de participatie zoals de gemeente Doetinchem die voor ogen heeft’, aldus Rianne Dunnewold.

Over Estinea

Estinea ondersteunt mensen met een beperking in de Achterhoek en Twente. Bijna 800  medewerkers en zo’n 425 vrijwilligers ondersteunen meer dan 850 cliënten in de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Enschede, Haaksbergen, Hengelo (Ov.), Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. Locaties van Estinea liggen meestal midden in een woonwijk. Ze zijn kleinschalig van opzet en cliënten wonen in individuele appartementen. Medewerkers werken in zelfsturende teams en maken zelf afspraken over de ondersteuning en begeleiding die nodig is. Estinea ondersteunt mensen met een beperking op alle levensterreinen en helpt hen om hun eigen netwerk van ouders, familie, vrienden en vrijwilligers in te zetten en te ontwikkelen. Zodat zij volop mee kunnen doen in de samenleving. www.estinea.nl.

We zijn tegenwoordig in het bezit van  een professionele veegmachine.

Deze veegmachine is voor een deel gesponsord door, met dank aan  de verkoper Gerrie Rasing, Marmix (voermengwagens-landbouwmechanistatie-tuin & park) Leigraaf 1, 7037 DV Beek. Een ander  deel  van het geld komt van De Ruyter Holding bv uit Hummelo en uit de verkoop van overtollige kooien en allerlei andere dingen. De  rest komt uit donaties die we krijgen, uit de kas en uit allerlei andere zaken die onze penningmeester weet te ritselen.  Wij zijn er onzettend blij mee. !!!!!!     

      

Nieske Neimeijer

Na een oproep op facebook voor een kadaverton kwam er al heel gauw een reactie van Nieske Neimeijer van http://www.varkensbedrijfneimeijer.nl/ dat we bij haar één konden ophalen. Nieske heel erg bedankt. Je hebt Kokiezier er een groot plezier meegedaan. ( NB. deksel lag al in de auto)

Dit, klik hier,  kwamen we op internet tegen.