Blitz en Kwekkie

Bij ons zijn veel verschillende dieren te bewonderen en te knuffelen. De dieren verblijven zowel in de weides, de volières als in de stal binnen. Wij streven naar een gevarieerd en kindvriendelijk dierenbestand, maar schenken ook aandacht aan diverse rassen die je niet zo snel op een kinderboerderij verwacht.

Blitz, ons varken, loopt vrij rond. Blitz woont al een eeuwigheid op de kinderboerderij en vindt het heerlijk om geborsteld te worden. Als je haar aandacht geeft zal ze met veel overgave languit gaan liggen en genieten van alle aandacht!

 

Dieren voeren

Om de gezondheid van onze dieren te kunnen blijven waarborgen is het VERBODEN om eigen, goedbedoelde, lekkernijen zoals oud brood of groenafval, aan de dieren te voeren. Van één sneetje brood wordt een dier misschien niet ziek, maar wel als alle bezoekers dit doen.

De eenden, kippen en de geiten mogen wel gevoerd worden met graan die in onze kiosk te koop is. We stellen het zeer op prijs als je hier gebruik van maakt, want zo kunnen wij de gezondheid van onze dieren blijven waarborgen en voorkomen we dat ze ziek worden. De opbrengst van de verkoop van dit voer komt volledig ten goede aan de kinderboerderij.

 

Ons dierenbestand

Weides

We hebben een aantal grote dierenweides, waaronder een kindvriendelijke geitenweide, hierin lopen diverse geiten en schapenrassen, ganzen en enkele kippen. De dieren mogen door kinderen gevoederd worden met voer dat wij verkopen vanuit onze kiosk. In deze weide zijn alle dieren kindvriendelijk waardoor het een grote knuffelweide is voor kind en dier.

We hebben naast de geitenweide ook drie aparte eendenweides met ieder een eigen vijver. Eenden vijverHierin huisvesten we diverse eendenrassen zoals bergeenden, de manengans, carolina eenden en nog een aantal andere bijzondere en leuke eenden. Onze tamme eend ‘kwekkie’ is als eendenkuiken bij ons komen wonen en waggelt regelmatig het hele terrein rond op zoek naar aandacht.

In de grote weide lopen enkele pony’s, Myrna de ezel en Katrien de koe!
De pony’s mogen geborsteld worden, maar vraag altijd even om toestemming bij de medewerkers van de kinderboerderij, er zijn namelijk wel een aantal regels die je moet opvolgen! De pony’s hebben ook op tijd rust nodig ook dit houden de medewerkers in de gaten.

 

Volières

In de kippenvolières vind je diverse kippenrassen die zowel voor ‘mooi’ als ‘educatief’ door kunnen gaan. Momenteel wonen in deze rennen barnevelders, lakenvelders, zijdehoentjes, Hollandse krielen en Wyandotte krielen.

Sinds enige tijd hebben we ook een aparte vogelvolière ‘het theehuisje’. Deze is ingericht met 2 aparte volières bestaand uit een binnen en buiten verblijf. Hier huisvesten we diverse vogelsoorten. Als je bij ons op het terrein komt moet je hier zeker een kijkje nemen want de vogeltjes kwetteren er altijd vrolijk op los!

Konijnenbult

We hebben op de kinderboerderij een grote konijnenbult, hier wonen een heleboel konijnen die iedere dag weer met veel plezier rondhuppelen en tunnels graven in hun eigen grote speeltuin. Als je wat gras voor ze plukt zul je al snel merken dat ze graag uit je hand eten. De konijnenbult is altijd op slot, een enkele keer mogen er een paar kinderen mee op de bult om ze te voeren. Dit zijn uitzonderingen op de regel en altijd onder begeleiding van een medewerker.

Beschuit met muisjes!Naast de konijnen op de konijnenbult hebben we ook nog een aparte knuffelhoek in de stal waar konijnen en cavia’s vrij rondlopen, hier mogen kinderen altijd bij in om ze eens lekker te verwennen met een knuffel of een aai over de bol!

Stal

Dit zijn nog lang niet alle dieren. In ons binnenverblijf vind je verschillende soorten knaagdieren waaronder konijnen, cavia’s, gerbils, chinchilla’s en muizen.

Op de kinderboerderij is er met enige regelmaat ‘baby geluk’ te bewonderen bij onze dieren. Wij eten dan ook met regelmaat weer opnieuw een beschuitje met muisjes ter ere van de nieuw geboren bewoners!